IKAPOK II

Sdílení příkladu dobré praxe pro obory stavebnictví – Výzkumné centrum Josefa Ressela Útěchov 17.5.2022

Sdílení příkladu dobré praxe pro obory stavebnictví – Výzkumné centrum Josefa Ressela Útěchov  17.5.2022

IKAP2

14. 6. 2022

Krajský metodický kabinet stavebnictví představuje příklad dobré praxe pro začlenění do výuky předmětů pozemní stavitelství, projektování budov, stavební konstrukce, materiály stavebnictví a dalších. 


Žáci stavebních a dřevo oborů na Střední škole řemesel v Šumperku se společně s pedagogy zúčastnili odborné exkurze do nově otevřeného výzkumného centra Josefa Ressela, které sídlí v Útěchově u Brna. Centrum je součástí Ústavu nauky o dřevě Lesnické a dřevařské fakulty univerzity MU v Brně. 


Cílem akce bylo seznámit žáky i učitele s nejmodernějšími laboratorními postupy na zjišťování vlastností dřeva, vyzkoušet si některé laboratorní postupy při zkoušení dřeva a seznámit se s trendy pro úpravu a zušlechťování materiálů na bázi dřeva pro praxi.


Žáci si kromě teoretických poznatků vyzkoušeli i praktické činnosti na nejmodernějších zařízeních a odnesli si tak řadu nových poznatků. Více inspirace k příkladu dobré praxe na odkaze https://ikap.cz/krajske-metodicke-kabinety/krajsky-metodicky-kabinet-stavebnictvi