IKAPOK II

Seminář Nové možnosti využití tradičních i netradičních bylin v potravinářství 11.5.2022

Seminář Nové možnosti využití tradičních i netradičních bylin v potravinářství    11.5.2022

IKAP2

14. 6. 2022

Krajský metodický kabinet potravinářství a gastronomie pořádal pro odborné pedagogy gastro oborů tento inovativní seminář vedený doc. Ing. Romanem Pavelou, Ph.D., který je mezinárodně uznávanou kapacitou v oblasti výzkumu biologicky aktivních látek získávaných z léčivých a aromatických rostlin.

Ten seznámil účastníky s rostlinami tak, jak je neznáme. Hovořil o využívání přirozených látek v bylinách a rostlinách při výrobě potravin, využití esenciálních olejů v potravinářství, tj. vůně, chutě, náhrady za aditiva. Vyzdvihl také zdravotní benefity těchto výtažků z bylin a představit perspektivní směr dalšího výzkumu s vysokým implementačním potenciálem bylin.

Seminář sklidil mezi pedagogy veliký ohlas, kladně hodnotili především jeho praktickou využitelnost ve své praxi.